сряда, 31 май 2017 г.

Оригиналните сведения в Библията обикновено не са записани, а по-скоро са били казани многократно – предадени поколения след поколение – преди да бъдат записани накрая.
Доста е забележително, че естествените средства за защита, споменати в Библията, все още се използват хиляди години по-късно. Нека да разгледаме някои древни лечебни растения, записани в Писанията и тяхната сила да лекуват различни състояния, много от които все още се прилагат днес.
Алое вера – Не е изненада, че алоето се споменава в Библията, тъй като е едно от най-старите растения, записани поради лечебните свойства и ползите за здравето.
Когато в Библията се говори за алое, вероятно се отнася до ароматен екстракт, използван за изцеление и балсамиране. Днес обаче е по-подходящо да бъде използван локално за изгаряния, слънчеви изгаряния и кожни раздразнения. Когато се прилага, гелът от алое стимулира заздравяването и има анестетични и антибактериални свойства, които увеличават кръвния или лимфния поток в малките съдове, обграждащи раната.


Тамян – В Библията тамянът е даден на бебето Исус. Поради това, тамянът е най-известен с церемониални и древни ритуали.
Тамянът идва от смолистия сок, който излиза от дърветата на Босвелия, когато кората се отрязва. Смолата се втвърдява и се изстъргва на капчици. Интересното е, че е ядливо и често се дъвче като смола, пише zajenata.bg.
Маслото от тамян се използва или като се вдишва, или се абсорбира през кожата и обикновено се смесва с носещо масло. Той има мощни лечебни свойства и при вдишване може да се използва за успокояване и подобряване на тревожност и безпокойство. Другите предимства на тамян включват:

Намаляване на възпалението 
Повишаване на имунитета 
Борба с инфекциите 
Лекува кожата 

Намаляване на акнето и намаляване на белезите:

Чесън - Евреите разчитали на чесъна, вярвайки, че това увеличава мъжествеността. Следователно, според указанията на Битие, те го използват, за да се „плодят и да се размножават“. Всъщност има пет свойства на чесъна, които имат особено значение за еврейската вяра. Консумира се в петък (Шабат) по следните причини: 
Загрява тялото 
Изсветлява кожата на лицето 
Увеличава спермата 
Убива паразити 

Подкрепя любовта и премахва ревността

Но чесънът е използван като храна и медицина в много култури от хиляди години насам. Днес чесънът се използва за предотвратяване на редица заболявания, като запушени артерии, висок холестерол и високо кръвно налягане. Също така се смята, че усилва имунната система и дори предпазва от рак.
Анасон – Докато анасонът се появява в Библията, някои учени смятат, че думата „анасон“ всъщност се отнася до „копър“. Въпреки това, в библейските времена анасонът бил толкова високо ценен, че често се използвал като средство за плащане на данъци в Палестина.

Днес анасонът обикновено се използва в билковите лекарства, за да премахне храчките и да се облекчи кашлицата. Той може да се използва и за подпомагане на храносмилането.
Горчица - Една от най-известните притчи на Исус се отнася до горчивото семе, най-вероятно защото горчицата е раснала в изобилие в Палестина. Днес, според фактите, горчицата може да се използва за облекчаване на мускулни болки, псориазис, трихофития, контактен дерматит и респираторни разстройства.
Мента – В библейските времена ментата се използвала в местната икономика като подправка, а също и като лекарство. Днес ментата се използва като освежител на дъха, средство за почистване на небцето и насърчава храносмилането. В действителност, ако имате храносмилателно разстройство, чаша ментов чай ??осигурява бързо облекчение. Според изследванията, ментата може да успокои гаденето.

Източник: Фактор
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта