неделя, 14 май 2017 г.

За пръв път от 25 години насам, официалните институции в България застанаха на страната на Руската федерация по въпросите на така нареченото „антимонополно“ дело, което Европейската комисия влачи вече пета година.С две думи, претенциите на ЕК са, че не можело производителя на природен газ или нефт/в случая Русия/,  да бъдел и доставчик на тези енергийни суровини пише informiran.net

Въпросът, който възниква веднага е защо толкова „справедливата“ Европейска комисия не мери всички с един и същ аршин. Понеже и САЩ са хем производител, хем доставчик на газ и нефт/или поне се опитват да бъдат/,  но никой от Брюксел и дума не обелва по този казус.

Очевидно е, че само на Руската федерация не е разрешено да развива свободно търговия със своите ресурси. И това го казва Запада, който си изприщи устата да натяква на всички за тъй нареченото „свободно движение“ на хора, стоки и капитали в Европа.

Само че това се отнася не за всички хора, стоки и капитали, а само за западноевропейските такива. Защото  „антимонополното“ дело, което Еврокомисията заведе срещу РФ, на практика означава Русия да произвежда нефт и газ, но да не си го продава САМА, а да го даде на западни фирми, които да го продават и естествено да   ПРИБИРАТ  печалбата.

Както и да е, изведнъж и съвсем неочаквано за Вашингтонските кукловоди, се оказа, че българските официални институции – Президентство и Министерски съвет, заедно със заинтересуваните в енергийния сектор български фирми, заеха страната на Русия, подкрепяйки предложенията на Газпром по тъй нареченото „антимонополно“ дело. Макар че това  измислено „дело“ на практика си е  АБСОЛЮТЕН  шантаж, който „чистата, неопетнена и единствено справедлива“ брюкселска „комисия“, упражнява, съвсем незаконно,  върху Руската федерация.

И този шантаж си има прозрачна цел.  Да спре руските доставки на нефт и газ за Европа, за да може на освободеното място да се настанят САЩ.

Ето това Запада нарича  „свободна“  търговия и „справедливост“. Всичко е справедливо, докато Запада печели от това. Спре ли да печели от някаква дейност, тутакси въпросната дейност става антидемократична, тоталитарна, диктаторска и какво ли още не.

Президентът Радев, обаче,  неведнъж и в Брюксел, и в София каза, че всички санкции и арбитражни дела по отношение на Русия са изключително вредни за националните интереси на България. Президентът потвърди неведнъж, че заради санкциите и забраната да търгуваме свободно с нашия  стратегически партньор Русия, държавата ни се намира на границата на икономическия колапс. И че е въпрос само на две-три години, икономиката и цялата държава да се срутят и да не могат да осигурят  дори най-важните  за населението на страната условия за живот.

Ето защо нашата страна настоява тези „практики“ на самоназначилата се Европейска комисия, да бъдат незабавно прекратени. И  НИКОЙ  да не пречи на страните-членки на Евросъюза да развиват свободно своята промишленост и селско стопанство.

Полша и Литва  вече се обявиха против предложенията на Руската федерация  за регулиране на всички спорни въпроси около доставките на природен газ и нефт в Източноевропейските страни.

И така на практика само нашата страна застана в защита на предложенията на РФ. И за започване на така желания от българския народ,  процес на нормализация на отношенията с великата и братска нам славянска страна Русия.

По този начин ние даваме своята заявка за възобновяване строителните работи по Южен поток, поне в частта, която се отнася за България.

А всеизвестно е, че руският президент Владимир Путин би предпочел целият Южен поток да мине през България, защото територията на Турция е обхваната от етнически и религиозни конфликти. Без да говорим за непредвидимите и често емоционални решения на президента Ердоган.

Целият въпрос е ДАЛИ тази  политика на официална  София ще бъде траен процес или е само начин за извличане на конюнктурни и незначителни дивиденти от РФ?!

Да се надяваме и да се  БОРИМ  за  ТРАЙНА  И  НЕОБРАТИМА  нормализация на отношенията с БРАТСКА Русия.  За да пребъде България.

ПС:Нашата редакция не носи отговорност за написаното.
Източник:informiran.net
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта