четвъртък, 29 юни 2017 г.

Сънят е неразделна част от живота ни. Той дава енергия на тялото, стимулира прекрасно настроение и много добре се отразява на нашия външен вид.

Освен факта, че сънят е необходим 7-8 часа на ден, трябва да се откажем от всички видове пижами и нощници. Това позволява не само да диша тялото ни, но също така има много други физически и психологически предимства. Колко полезен е  сънят без дрехи  ви кажем сега.

Как да спим правилно

Защита срещу бактерии
Изглежда, че обратното е вярно, но спането гол предотвратява растежа на бактерии и гъбички. Заслужава да се отбележи, че потта изсъхва върху тялото, а не например по пижамата.
2.Спокоен сън
Като направили редица експерименти, учените стигнали до извода, че хората спят голи по-добре от тези в облекло. Това нарушава естественото регулиране на телесната температура, и поради това хората често се въртят. То разваля качеството на съня. Голи ще спите като бебе.

Възстановяване на кожата

Сънят без дрехи помага за възстановяването на кожата, тъй като мастните жлези работят на пълен капацитет, а кожата бързо поглъща хранителните вещества. Това подобрява скоростта на метаболизма.

Добро настроение

Интересен факт е, че контактът на кожата на двама души, води до освобождаване на хормони като окситоцин. Това увеличава чувствителността на отношенията с любимия човек. И все пак, той укрепва чувството на доверие и интимност, както и намалява сърдечната честота.

Загубата на тегло

Ако спите голи, ще намалите нивата на кортизола и ще подобрите съня. Това помага да се подобри обмяната на веществата. Така че, ако искате да отслабнете, добре е да се откажете от дрехите за спане.

Източник:mushmorok.com
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта