понеделник, 3 юли 2017 г.

Драма в Мианмар, самолет със 116 души изчезна в небето

Истинска драма се разигра в Мианмар. Само преди часове властите обявиха, че един от самолетите, преминаващи над страната неочаквано е изчезнал. И никой няма информация за него.По последни данни става въпрос за военен самолет със 116 пътници и членове на екипажа. Машината е изчезнала от радара, някъде над Мианмар, съобщава „Sputnik“.

Ръководителят на армията на Мианмар споделил пред медиите, че контактът с пилота внезапно се е загубил. И всички опити след това да се свържат с него, претърпели пълен провал.„Комуникацията е прекъснато в около 1:35, когато самолетът се е намирал на около 30 км западно от Давей“, съобщиха от армията.

Вече е сформирана специална следователска група, която да проведе разследване. А в ход е търсенето на летателния апарат.

Източник от летището заяви, че в самолета е имало 105 пътници и 11 членове на екипажа. Няма информация дали самолетът е паднал, или пък е бил отвлечен.

Според последните доклади, Мианмар попада в листата на страните с висок риск от тероризъм. По тази причина тревогите и рискът за безопасността на гражданите не са лишени от основание.

Това не е първият изчезващ самолет, чиято съдба е неизвестна. Все още продължава разследването относно сваления в Източна Украйна самолет. Споровете относно това, кой може да е виновен за случилото се продължават. А властите са изключително затруднени да определят кой и защо е предизвикал взрива.

Подобна е ситуацията и със самолета на малоазийските авиолинии, който изчезна преди повече от три години. И до днес съдбата му е неизвестна. Някои теории гласят, че той е отвлечен и всички пътници са избити, но най-достоверната теория е, че се е разбил. Предположения, че именно негови останки са намерени в Пасифика, провокираха ново разследване.А властите отдавна обявиха всички пътници за мъртви, тъй като месеците търсене не дадоха никакъв резултат.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта