неделя, 15 октомври 2017 г.

Прочетох следното изказване на един господин в интернет: „В България всеки, който работи, може да си купи всичко наравно с европейците. Много лошо ви научи Тодор Живков – за работливи и мързеливи – едно и също. Направете си фирми и спрете да хленчите в носталгия по оня измислен строй“.

По-голяма простотия не бях чела! Не съм комунист, но учих и следвах по Татово време. Родителите ми не търсеха стотици левове да си плащам семестрите. Преподавателите ми бяха добронамерени и скромни хора. Не ни караха да купуваме учебниците им от по 30-50 лв. А и ни учеха добре. Какво ни е учил Тодор Живков, не знам, но имаше спокойствие, сигурност. Имаше работа за всички.

Ами днес как е бе, господине? Днес времето е най-вече на тъпите, неуките, шарлатаните и шмекерите. Главата му празна, а вратът му ще се строши от тежките златни ланци. Аз съм работила 40 години – 36 като учител и 4 като общински съветник. И за целия този труд – не достойна пенсия, а социална помощ от 141.92 лв. И това не от Тодор Живков, а от тези, които побъркаха и съсипаха хората – Иван Нейков, Иван Костов.

Цял живот работя и тичам като пчеличка, рисувам, пиша, бродирам красиви гоблени и мизерствам. Защото, за да не падне къщичката ми, имах неблагоразумието да изтегля кредит от една банка хиена. Изтеглих 6.200 лв., а трябва да върна 18 000 лв. Затова днес се моля не за лечение, не за храна, а да съм жива да изплатя този ужас, тази жестока несправедливост да не тежа на шията на децата си. Е, и за това ли са виновни комунистите?!

Валерия Стефанова, Гулянци /В статията е използвана илюстративна снимка от интернет/
Източник:bgnow.eu
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта