Вълчи дол бе потресен от ужасна трагедия! Ром брутално закла три ученички от ревност

През лятото на 2000 г., Вълчи дол бе потресен от ужасна трагедия, причинена от едно от най-зверските престъпления в българската история. Чистачка на училището в града намира труповете на три момичета, когато застъпва на смяна. Ужасната драма се разиграва на 11 юли преди 14 години. 13-годишната Анастасия Василева, 15-годишната Ралица Колева и 17-годишната Галина Иванова стават жертва на обезумял от ревност циганин.
 Само на 50 километра от Варна се случва несподелена любов между убиец и непълнолетно момиче. 23-годишният потомствен Георги Ангелов решава да си отмъсти на Галина заради нараненото си сърце. В деня на клането Анастастия празнувала рождения си ден. Георги и Галина били гаджета от няколко години, но изведнъж на младежа нещо му прещракало и започнал да следи изкъсо благоверната си. Поведението му подразнило момичето и то решило да страни от сприхавия си любовник. Не след дълго започнали скандали помежду им и отношенията им се влошили. Това отчаяло до безкраен предел Георги. Младият мъж се уволнил от казармата и разбрал, че Галина иска да се разделят.
 Момичето му изтърсило новината близо половин година преди да изгуби живота си. Тогава Георги губи разсъдък и започва да вдига луди скандали пред дома на девойката. Крещял й, че си иска подаръците, които й правил по време на връзката им и няколко пъти се опитал да нахлуе в дома й с взлом. Ден преди да бъде заклана, Галина връща блуза и маша за коса на Георги. Пратила колета по братовчед си Веселин Йорданов.

Докато никой не подозира какво става в главата на Георги, той спокойно започва да си избира ножа за деянието от колекцията на баща си. Ножовете се използвали от семейството за клане и разфасоване на животни в селото. Това се случва във вечерта на 10 юли 2000 г.
Георги хваща един нож, надява ръкавици и започва да дебне жертвата си край училищния двор. Смятал, че преди да стигне до кръвопролитие ще успее да я убеди да се съберат отново. Около 22 часа я видял заедно с другите две момичета да се прибират у дома след гостуване на друга своя приятелка. Тогава Георги се появява и й кресва да отиде да говори с него. Тя се подчинява от уплаха. След няколко минути му повишава тон, че събирането им е невъзможно. Тогава той я дръпва рязко и й прерязва гърлото. Тийнейджърката умира на място. Според експертизата, направена по-късно излиза, че е била почти обезглавена.

За да разбере какво се е случило, най-малкото от момичетата се приближава към местопрестъплението. В този момент изскача Георги и започва да я ръга в областта на гърба, врата и устата. През това време към мястото на разфасоването на трупове се приближава и Ралица. Тя с ужас вижда какво се е случило и побягва. Георги обаче я настига и я убива. Малко след убийството той хвърля окървавените си дрехи в ниви наоколо и отива да играе карти с приятелите си, за да си има желязно алиби, в случай, че полицията стигне до него. Криминалистите започват да го подозират още часове след разкриването на престъплението. Намират и следи от обувките му около труповете и пред дома му. На едната обувка е имало и следи от кръв. Малко по-късно намират заровения му анцуг в една от нивите. По време на съдебния процес Георги пледира „невинен“ и се държи съвсем хладнокръвно. Заявил на прокурорите, че някой се е опитал да го натопи. Съдът слага подслушвателно устройство в килията му. Така успява да се добере до доказателства от първоизточника на убийството. На 12 юли 2000 г. той признава пред служебния си адвокат, че ги е убил, за да е сигурен, че някоя няма да го изпее.
 Днес Георги излежава доживотна присъда и е принуден от магистратите да изплати кръвнина на близките на убитите момичета в размер на 160 000 лева. Публично обаче продължава да отрича вината си. Намира се в самостоятелна килия в затвора в Белене. Изолиран е от други затворници, защото непрекъснато създавал проблеми и конфликти.

Снимка: www.segabg.com
Източник: dobrich24.
СПОДЕЛЕТЕ:

Няма коментари:

Публикуване на коментар