четвъртък, 19 януари 2017 г.

През последните години броят на хората, които търсят Божията помощ за облекчаване на страданията и разрешаване на проблемите си, все повече нараства.

Много от вярващи дори нощуват в храмоветe, в които има чудотворни икони, с надеждата, че Бог ще чуе молитвите им.В България има много места, на които се извършват чудеса от икони и мощи на светци.
В тази статия, ще обърнем внимание на някои от най-известните и не чак толкова известни икони в страната ни, притежаващи едни от най-мощните лечебни и чудотворни сили, за които има хиляди свидетелства.

1. „Богородица Осеновица” (осеняваща)

– намира се в Рилския манастир. Уникалното в нея е, че около Богородичното изображение в 32 клетки има поставени мощи на светци. Вярва се, че светците, чиито мощи са върху иконата заедно с Божията майка стоят пред Бога и се молят заедно с потърсилите помощ от тях. Иконата изцелява тежки болести и епидемии. Помага за победа при войни.

2. „Света Богородица” от Бачковския манастир

– Намира се в Бачковския манастир. Легендата разказва, че чрез знамения иконата сама показала, че иска да стои от дясната страна на портата на храма, за да вижда кой с каква душа влиза в него.

Тази икона е с едни от най-мощните сили. Лекува тежко болни и безплодие. Особено голяма е силата й около Великден и през месец Август на празника Успение Богородично. Иконата е прочута и извън пределите на страната ни, затова събира хиляди миряни от България и света, които са чули за нейните чудотворни сили.

3. Богородица – Троеручица – Троянски манастир.

Нейните лечебни свойства помагат на хора с физически недъзи и при безплодие, както и за изцелението на най-различни болести.

4. „Чудотворната икона от Арбанаси” в Св. Никола.

Намира се в манастира „Св. Никола”. Лекува безплодие и изпълнява желания. Легендата разказва, че ако Бог е чул молбата ти, щом залепиш стотинка върху лика на Божията майка, тя ще се задържи, но желанията трябва да са добри благочестиви и богоугодни.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта