четвъртък, 19 януари 2017 г.

Един от основателите на СИК – Младен Михалев-Маджо, се охарчи здраво за чисто нова бронирана лимузина – пише „Уикенд“. В началото на седмицата някогашният сикаджийски бос с появи с тузарското си возило Мерцедес Майбах, ескортиран от 2 джипа и 10-ина костюмирани охранители – отбелязва изданието.

Заради солидната охрана, на която би завидял даже африкански диктатор, Маджо не бе заснет от репортер на изданието. Внушителният автомобилен ескорт на Михалев паркира триумфално пред хотел „Маринела“ и още преди да излезе от бронираната си кола, петима гардове обградиха боса и буквално го скриха от множеството любопитни погледи.

Роденият в Силистра и натрупал първоначални капитали в смутните години на прехода Младен Михалев има защо да не жали пари за сигурността си. Маджо е преживял два атентата през 90-те години на миналия век – първо го гърмяха през 1993 г. през казино „Севастопол“ при престрелка между хората на Иво Карамански и борците от СИК, а през 1996 г. охранителите му откриха и обезвредиха бомба, поставена под автомобила му, навярно от наемници на Илия Павлов.

В по-новата история на групировката СИК Маджо влезе в жесток конфликт с отраците си братя Маргини, вследствие на което загинаха Димата Руснака, Стоил Славов-Телето, Бай Миле а синът на Венци Стефанов бе отвлечен и най-вероятно ликвидиран. Войната за разпределението на бизнеса на сикаджиите принуди Михалев да живее дълги години в Швейцария. Той се прибра в България едва преди 6-7 години, когато Маргините бяха арестувани като заподозрени, че подготвят ликвидирането на приближения му съветник – ген. Любен Гоцев.

И докато Братята Маргини все още имаха проблеми с правосъдието, то Маджо се радва на завиден бизнес просперитет на светло. Неговата банка „Асет“ оперира с над 1,5 млрд. лева, като голяма част от парите са на бореца Валентин Йорданов, който получи солидно наследство от Джон Дюпон след смъртта на смахнатия американски филантроп през есента на 2012 г.

Запознати твърдят, че разходите на Младен Михалев само по отношение на сигурността му надхвърлят 200 хил. лева месечно. Маджо ползва 30-ина охранители, които се въртят на смени от по 10 души. Основателят на СИК не жали средства и за последни модели автомобили, нови оръжия и технически пособия, с които снабдява хората си.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта