четвъртък, 19 януари 2017 г.

Последният тежък инцидент с пътнически самолет по време на полет е от 31 октомври миналата година
Изчезването на пътническия самолет „Еърбъс 320“ на египетската авиокомпания „Иджипт еър“ (EgyptAir) е последният от серия подобни инциденти през последните години.
Последният тежък инцидент с пътнически самолет по време на полет е от 31 октомври миналата година. 224 руски туристи загинаха над Синайския полуостров, след взрив на бомба, заложена на борда, припомня bTV.

Най-голямата мистерия в световната авиация е изчезването „Боинг 777“ на малайзийските авиолинии с 227 души на борда. През март 2014 г. самолетът излетя от Куала Лумпур за Пекин, като и до ден днешен не се знае къде в Индийския океан се е разбил.

Пак с малайзийски самолет е свързана най-голямата трагедия през последните години – отново „Боинг 777“ с близо 300 души на борда беше свален над Източна Украйна, като и в този случай няма яснота коя от враждуващите страни е изстреляла ракетата.

На 1 юни 2009 г. година „Еърбъс 330“ на „Ер Франс“ на път от Рио де Жанейро за Париж падна в Атлантическия океан. Загинаха 228 души. Причина за тежкия инцидент се оказаха грешни данни за скоростта от заледен датчик. Това е най-тежката катастрофа в историята на френската авиокомпания.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта