понеделник, 20 февруари 2017 г.

Тя жертвала достойнството си, за да могат децата й да имат по-добро бъдеще
Нейното име е Мери Ан Бивън и е известна като най-грозната и отвращаваща жена на всички времена. Нейната външност обаче се дължи на заболяване, разказва edna.bg. Родена е в Лондон през 1874 година, работила е като медицинска сестра, а на 29-годишна възраст се омъжва за съпруга си Томас Бивън, с когото имат 4 деца.
Когато Томас умира през 1914 г. първите симптоми на заболяването и започват да се проявяват.

Тогава става ясно, че Мери Ан страда от акромегалия - заболяване, причинено от свръхпроизводство на хормона соматотропин от хипофизата – най-често (около 90 %) от доброкачествен хипофизен тумор – аденом, който продуцира самостоятелно и неконтролируемо хормона – след завършването на растежа на индивида. Проявява се в нарастване на крайни части на тялото (длани, стъпала, пръсти, нос, челюсти), както и смущения в зрението.

Развиването на симптомите и било съпроводено с болезнена мигрена и болки в мускулите.Въпреки физическия дискомфорт, който изпитва Мери Ан, тя била самотна майка и трябвало да работи двойно, дори тройно, за да може да осигури на децата си препитание. Дори и да жертва достойнството си за това.

Така тя научава за странен конкурс за жени, който дава голяма парична награда при първото място в класацията "Най-грозна жена на света". И тъй като е притисната от обстоятелствата, а заболяването и се развива все по-осезаемо, тя се явява на състезанието и го печели.

Следва "кариера", ако изобщо можем да я наречем така, в цирка, където на регулярни турнета Мери Ан обикаля Великобритания и Щатите. Работа, с която помага на децата си до нейната смърт през 1933 година.

Това не е история за красотата, не е история за грозното, това е история за една майка, готова да жертва собствения си комфорт и достойнство, за да бъде в полза на децата си.

Една жена, която намира сили да се бори със своето заболяване въпреки трудните времена в прехода между 19 и 20 век.

Една жена, която вдъхновява с жертвоготовността си!

Към днешна дата болестта акромегалия е лечима и може да бъде овладяна и изцелена.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта