вторник, 14 март 2017 г.

Нашият мозък е невероятен. Той може да ни помогне да достигнем до върхове, създава най-съкровените мечти и постига най-сложната цел. И все пак, ако искаме всичко това, ние трябва първо да разберем принципите, на които мозъкът ни работи.
Представяме ви факти за работата на мозъка и би било добре да започнем да ги използваме днес.


1.За нашия мозък няма разлика между реалност и въображение

Нашият мозък реагира на всяка мисъл и не може да различи факт от една фантазия. Ето защо хората, които гледат на света през розови очила се чувстват по-щастливи, и ето защо тялото ни приема плацебо като истински фармацевтичен продукт.

2.Умствената работа не обвързва мозъка

Чувството на умора на мозъка възниква, в резултат на нашите емоции. Съставът на кръв, преминаващ през мозъка по време на активна работа остава непроменена. Въпреки че, например, кръвта във вените на един човек, който е работил по цял ден се променя значително.

3.Най-често мозъка работи автоматично

Повече от половината от днешните мисли са мисли от вчера. Затова е толкова трудно за песимистите да променят тяхното възприемане на света. Те трябва буквално да “почистят” мозъка си и да го накарат по – често да реагира на положителните неща.

4.Ние виждаме това, което мислим.

Всяка мисъл се превръща в житейски опит. Например, ако мечтаете за пътуване до Париж, ще видите напомняния на този град навсякъде. Ако искате да промените света около себе си, променете мислите си.

5.Нашият мозък се нуждае от тренировка, също както нашите мускули.

Мозъкът не се различава от мускулите: той също се нуждае от обучение. Учене, чист въздух тренировки, здравословно хранене, сън, пътуване до нови места, нови дейности, танци, а дори и да играете Тетрис,  всички са полезни за мозъка.

6.Нашият мозък никога не почива.

Дори когато спим, мозъкът ни продължава да работи усилено. Нещо повече, неговата активност по време на сън е дори по-висока, отколкото през деня.

7.Изключване от време на време е жизненоважно.

8.Не забравяйте и за активната почивка за нашия мозък.

Добре е да се забравя, защото по този начин ние запазваме гъвкавостта на нашата нервна система

За да “спаси” нови спомени, нашият мозък се нуждае да се отървете от старите. Би било хубаво, ако ние бяхме в състояние да решаваме какво да се помни и какво да се забрави. За да направим това, ние трябва да използваме по – често информацията, която искаме да се запази.

9.Нашият мозък е нечувствителен към болка

Нашият мозък реагира на болка, но не го чувстваме, поради липсата на необходимите рецептори. Въпреки този факт, това не важи за многото кръвоносни съдове, нерви и тъкани, които обграждат мозъка.

10.Ние можем да го променим.

Всякакъв вид дейност прави мозъкът ни да генерира нови невронни връзки. Ако мислим, че не сме в състояние да постигнем цел, тази идея ще се засили сама в съзнанието ни с течение на времето. Но ако използвате фразата “Ще успея,” мозъкът сам ще ви даде възможности за реализиране на целта ви.
Ние имаме възможността да се постигнем абсолютно всичко. Основното нещо е да се вярва в това.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта