понеделник, 13 март 2017 г.

Федералната агенция по туризъм на Русия „Ростуризм” предлага на българските власти да се удължи круизният маршрут по Черно море Сочи-Крим до България. Това заяви пред журналисти ръководителят на агенцията Олег Сафонов.

Новата линия между руските градове е планирано да стартира през месец май като тя ще тръгва от Сочи, ще минава през град Новоросийск и ще стига до Крим. „От наша страна има много сериозно желание тази круизна линия да бъде продължена. Работим и с колеги от Турция и буквално преди няколко дни аз се срещнах с министъра на туризма на България и им предложих възможност да удължим маршрута от пристанището в Крим до едно или две български пристанища”, каза Сафонов.

Той добави, че българските власти вече обмислят тази възможност. От руската страна се надяват, че бързо ще получат отговор от България и той ще бъде положителен.

„Това е много важно за нашата страна и за българите. Интересуваме се от това и искаме да създадем междудържавен круизен маршрут по Черно море. За съжаление в момента няма такива линии”, добавя ръководителят на „Ростуризм”.

Министър Стела Балтова бе гост на Международното туристическо изложение „INTOURMARKET-2017“ в Москва, Русия. Там тя се срещна с Олег Сафонов и заяви желание за активизиране на сътрудничеството както с туристическата администрация, така и с всички регионални структури, туристическия бизнес и руските медии.

На събитието Олег Сафонов подчерта желанието на руската страна да продължи сътрудничеството със страната ни и да се засили обменът на туристи между двете страни. Балтова и Сафонов са обсъдили и възможностите за съвместни проекти в областта на круизния туризъм, съобщават от българското Министерство на туризма.

Източник: economic.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта