понеделник, 29 май 2017 г.

Твърдения, че ново германско танково оръдие може да унищожи най-новия руски танк Т-14 са несъстоятелни, пише руското англоезично издание „Спутник”.

В интервю за друга руска медия – „Звезда”, военният специалист Сергей Суворов споделя, че е прекалено рано да се говори за ново немско танково оръдие, което може да пробие бронята на модернизирания руски танк Т-14 Армата.Танка Армата

Интервюто е отговор на разкрития наскоро от германския военен гигант Rheinmetall Defense прототип на мощно 130-мм гладкоцевно танково оръдие, което според производителя му може да се изправи срещу Т-14. Полевите тестове на новото оръдие са насрочени за тази година.

Новото немско оръдие

„Не е ясно как ще стрелят с това оръдие по време на предстоящите тестове, при положение, че то трябва да бъде инсталирано на танк,” казва Суворов, визирайки ръчното зареждане на оръдието и „по-дългите и тежки снаряди”, които според него ще намалят скоростта на стрелбата.Немският танк Леопард 2, който би трябвало да бъде снабден с новото оръдие

И други специалисти се съмняват в твърденията на немските инженери, че оръдието може да унищожи руския Т-14 и ги определят като „самохвалство”. Сред характеристиките на Армата е и външна броня, която експлодира при удар, за да предотврати достигането на снаряда до войниците в кабината.

Според „Звезда” немските инженери по-скоро се опитват да извлекат ползите от темата, свързана с Т-14, отколкото да са създали нещо, способно да надвие танка Армата.

ФБР.бг, Спутник www.fbr.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта