вторник, 13 юни 2017 г.

Националната здравно-осигурителна каса е на червено с 400 млн. лева!

Тези данни изнесоха от Българския лекарски съюз. НЗОК е с близо половин милиард дефицит и не е изплатила надлимитната дейност на болниците, натрупани през последните 13 месеца. И продължава скоростно да затъва,пише сайтът skandalno.net

Още от 2015 година се влачи друг дълг от 52 милиона лева, който също лежи на плещите на болниците. Извън неразплатените сметки около 215 млн. лв. касата дължи на чуждестранни здравноосигурителни фондове, тоест на болници в чужбина, където са се лекували българи с различни диагнози. Някои са били на екскурзия и са се разболели, други са се изхитрили като са отишли нарочно, уж на екскурзия в чужбина, но всъщност с цел – лечение… и после са поискали да им бъде платено, понеже се осигуряват в България. В колко процента от случаите това е станало нарочно и дали е проверен всеки отделен случай, не е ясно. Но дължимата сума е огромна.

И тя, общо с родните дългове, е 400 милиона лева, без лихвите. Те пък се трупат месец след месец и сумата продължава да набъбва.

А касата върви към фалит. Само че никой не го признава. За да не се стряскаме. Истината е, че ако тази тенденция продължи, след 3 години здравната система на България рухва!

Снимка:Интернет
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта