четвъртък, 8 юни 2017 г.

Никой не знае каква му е мисията.


Някои мнения са, че става дума за самолет с  мисия да унищожи шпионски спътници или евентуално да служи като космически бомбардировач.

Космическият самолет „X-37B“ е тайнственият мистериозен безпилотен самолет, който принадлежи на военновъздушните сили на САЩ. Той  бавно, но сигурно е на път да достигне своеобразен рекорд в Космоса, след като е в орбита от около 600 дни.

OTV или „Orbital test vehicle“ е орбитално тест возило, което е пуснато на 15 май 2015 от Кейп Карнавал във Флорида.Това е вече четвъртата мисия на „X-37B“ програмата при това последователна. И ако апаратът издържи поне още 74 дни в Космоса, ще счупи рекорда, който е поставил „OTV-3? от 675 дни. Какво точно“ прави в орбита OTV-4? и колко време ще остане там не е ясно.  Не е известно и какво носи, тъй като повечето информация е поверителна пише razkritia


Теориите за  машината са много. Някои слухове гласят, че машината е там, за да шпионира населението на САЩ. Други твърдят, че се касае за своеобразен спътник. Трети говорят за въздушна охрана и система за наблюдение. А четвърти намесиха даже НАСА, с твърдения, че става въпрос за осъществяване на контакти с извънземни.


Така или иначе присъствието на мистериозния бомбардировач буди различни въпроси.  А най-разпространената хипотеза е, че става дума за самолет, с мисия да унищожи шпионски спътници или евентуално да служи като космически бомбардировач. Корабът обикаля в орбита между 177 и 895 км над повърхността.

Единствената разпространена информация за летенето на машината е крайно оскъдна. През април 2010 г. са започнали мисиите на „OTV“, така че „OTV-1“ е прекарал 244 дни в орбита, а „OTV-2“ е прекарал 468 дни.

Допълнителни данни за тях няма.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта