петък, 9 юни 2017 г.

Днес, 9 юни 2017 г., около 12,30 ч е станал инцидент с вертолет от състава на Военноморските сили, при който са пострадали трима члена на екипажа. Това съобщават от МО.

При изпълнение на задача „артилерийска стрелба по надводна цел“ по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет AS 565MB Panther пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа. Инцидентът е станал в морето на около 13 km източно от устието на река Камчия. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегатата "Дръзки",съобщават от aeropress-bg

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота. Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента.

ВМС експлоатират три броя Panther доставени през 2011 г., които са разположени в Отделна морска вертолетна авиобаза "Чайка".
/Използвана е илюстративна снимка/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта