четвъртък, 8 юни 2017 г.

От векове се носят митове и легенди за руснаците и тяхната страст към чашката. Наскоро светът бе шокиран от десетки случаи, при които „братушките“ намират смъртта си заради прекаляване с одеколон. Така, де, пак си е алкохол, нали!

Ако сега прекаляват с каквото им падне, преди доста години руснаците са сложили основите на „пиянството на един народ“ със спиртна напитка от мед и вино. Тогава дори още не е имало държава Русия. През XII век князът на Древна Рус Владимир обмислял с каква вяра да покръсти руснаците. Щом разбрал, че ислямът забранява алкохола, той веднага се отказал от него!

Представете си само една мюсюлманска Русия на въздържатели. Звучи като мираж, нали?! Още мъдрият княз е проумял, че руснаците се забавляват, като пият и че не могат да живеят без алкохол. През XVI век се появява и водката и бързо става емблематичната напитка на славянския народ.

Освен исторически причини, алкохолизмът на този многомилионен народ има и своето научно обяснение. Редица доктори на биологичните науки са се занимавали с този феномен и са стигнали до извода, че има нещо специфично в генетиката на руснаците, което им позволява да пият толкова много, пише bgdnes.bg.

Според последни изследвания, руснаците и европейците са така устроени, че организмът им преработва алкохолните съединения доста по-бавно в токсичното вещество ацеталдехид. А именно то е виновно за гаденето, махмурлука и всички други неприятни последствия от препиването.

За разлика от нас и братушките, представителите на монголоидната раса доста по-бързо стигат до момента с неприятните последствия от алкохола. Така че, по пътя на научните изследвания, колкото са корави руснаците, толкова сме и ние!
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта