петък, 14 юли 2017 г.

36-годишната Даниела от България, която взриви италианското общество през последните 48 часа с покъртителната си история, излъчена в предаването „Хиените” по програмата на Италия, 1 е работила за 880 евро по 14 часа на ден.
От тези пари господарката и е удържала 130 евро тъй като, според психоложката, Даниела не ги е заслужила, съобщава сайтът “Български новини”.

След непрестанния средновековен тормоз, Даниела се е престрашила и се е обърнала за помощ към въпросното предаване, от където е получила камера, с която е записвала изтезанията си.

Даниела е била наричана проститутка, била е наказвана, че не е мила чиниите на кучетата със сапун.

Бита е, доказателство за което са синините по тялото на младата жена. На въпроса на журналист, защо е търпяла, а не е избягала, Даниела отговорила, че тези 880 евро били животоспасяващи за нея.

Но вместо тази сума тя е получила 750 евро.След цял месец мъчения, Даниела не издържа и напуска работа. Сега от предаването „Хиените” са предоставили мейл, за да помогнат и намерят работа на българката.

Социалните мрежи на българите в Италия, настръхнаха след репортажа.

“Вие знаете ли, че посолството на България в Рим не прави НИЩО по въпроса! Ако беше дори рускиня, посолството им щеше да направи такава патардия…знаете ли, че приемната за българи се намира в мазе…знаете ли, колко са „учтиви” със сънародниците си…знаете ли, че за подновяване само на лична карта се чакат два безсмислени месеца…знаете ли, че българите в Италия се надяват да нямат проблеми, за да не ги посещават и да търпят грубостите им….сигурна съм, че не знаете много неща, които трябва да знаем”, са част от коментарите, публикувани в групата Българи в Италия.

Дали ще бъде повдигнато обвинение срещу работодателката за тормоз върху българката, все още не се знае.

Ако България не се намеси, случая ще бъде покрит и българите ще продължават да бъдат малтретирани бели роби, пишат сънародниците ни, които апелират за незабавна намеса на българската държава.

Припомняме, че много често българките, които търсят работа, стават жертви на бюрота за намиране на работа. Преди време българка разкри измами на агенция за работа в Италия.Жената, която работела като болногледачка до Милано, разобличи за измами собственичката на местна агенция за работа.

Българската гражданка потърсила услугите на агенцията за работа в Бриоско, Северна Италия, преди повече от година. Почти веднага след това 49-годишната собственичка на агенцията и предложила назначение като гледачка на възрастен италианец в Ломаня, до град Леко.

Освен комисионата за себе си агенцията получавала всеки месец от българката и парите за задължителните осигуровки, както предвижда италианският закон. Вместо да ги внася в съответните служби обаче, собственичката ги прибирала за себе си.

Измамата била разкрита едва тези дни от българката, която, след като приключила работата в италианското семейство, отишла в агенцията да си прибере документите и квитанциите.

Близо 2500-те евро, платени от нашенката, не били стигнали изобщо до италианския осигурителен институт. Повечето от българките в Италия работят именно като гледачки на възрастни хора или семейни помощници. Смята се, че в Италия има близо 130 000 българи и десетки хиляди от тях припечелват в местните домакинства.

Източник: 24chasa.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта