четвъртък, 27 юли 2017 г.

Баща уби дъщеря си, защото имала връзка с мюсюлманин и планирала да приеме исляма, съобщи Haaretz, цитирано от Факти.

Мъжът заявил, че 17-годишната му дъщеря опетнява честта на семейството.

Трагичният инцидент е станал в израелския град Рамла на фона на повишеното напрежение между израелци и палестинци. 58-годишният Сами Кара е наръгал няколко пъти 17-годишната Хенриет Кара,информира сайтът dunavmost

Християнското семейство разбрало за връзката на младото момиче с мюсюлманин и остро се възпротивило. Въпреки многобройните призиви да сложи край на отношенията тийнейджърката не послушала родителите си.

На 12 юни Хенриет Кара отпразнувала завършването си. На следващата сутрин превела близо $100 на своя приятел, който е лежал в затвора и е трябвало да излезе след дни. Не се уточнява какво е било обвинението.

Над 13 юни семейството на момичето разбира, че то планира да приеме исляма и да заживее със своя приятел. Сами Кара наръгва с нож във врата дъщеря си в собствения си дом.

Инцидентът предизвиква вълна от възмущение в региона. Силите за сигурност бяха обвинени, че не са реагирали адекватно и не са предотвратили трагедията – въпреки че са получили сигнали за заплахи към момичето.

Седмици след убийството прокуратурата обяви, че полицията има запис на разговор между бащата на момичето с нейни роднини, в който казва: „Забравете я, да отиде в ада“.

Силите за сигурност разкриха, че охранителни камери са заснели Сами Кара в деня на убийството. Хенриет Кара е изпратила и съобщение до своя приятелка, че животът й е в опасност.

Подобни трагични случаи не са рядкост в световен мащаб. 5000 убийства от чест се извършват всяка година

Източник:www.dunavmost.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта