четвъртък, 6 юли 2017 г.

Можете ли да разпознаете националността на дамите, припичащи се на слънцето на плажа?

Немски писател твърди в Die Welt, че би могъл. И самоуверено уверява, че сред телата в бански различава британките от французойките и германките от рускините. А по какво се различават българките на плажа – питаме ние. И смело дописваме стереотипите на автора на Die Welt, отбелязва webcafe.

Германките

Как изглежда тя?

Според Die Welt, германското момиче предпочита да ходи на места, които вече познава. Ако пробва нова дестинация (което е в случай, че отстъпката при ранна резервация е била твърде добра, за да я пропусне), тя разчита на висока степен на организация. Няма нищо по-добро от това плажният разпоредител да помни, че тя предпочита шезлонгът й да е на втория ред. Тези жени обожават да могат да си поръчат капучиното на родния език.

Какво носи?

Типичната германка е въплъщение на максимата: яж млечен шоколад с лешници целогодишно и след това изпадай в стрес точно преди почивката, защото изглеждаш притеснително в бикини. Затова, след като германките купуват бански (въпреки че обвиняват лошата светлина в пробните на магазина за непривлекателения визуален ефект), те задължително инвестират и в нещо „прикриващо“. За всеки случай. „Прикриващото“ може да бъде я туника, я шикозни панталони „Капри“, съчетани със скъпи сандали или джапанки. По това можете да разпознаете германката безпогрешно. Ако мисли по-практично (често срещано качество при германките), тя никога не би занесла качествената си дизайнерска ръчна чанта на плажа (виж по-долу: рускините). Най-малкото тъй като вътре ще попадне пясък. Ако пък, обзети от лудост, германките занесат скъпата чанта на плажа – то пясъкът задължително ще попадне вътре. Което ще им скапе деня, категорично. Най-важният аксесоар на германката, естествено, е слънцезащитният крем с високо SPF.

Рускините

Как изглежда тя? Какво е плажът без рускините? Това са жените, които не отиват на почивка просто за да си четат някоя книга тихичко, докато събират тен. Не, плажният живот за тях е нещо като ежедневна сапунена опера, в която те са звездите.

За рускините са създадени душовете с шампанско. Те са дамите, които са наясно как да изиграят всякакви настроения – от фриволно, до мечтателно – с абсолютно съвършенство. Когато наоколо има рускини, значението на израза „да видиш и да бъдеш видян“ се разкрива в целия му блясък. Кой друг би тръснал дебела пачка с пари на бара за плажния разпоредител, който да му разположи плажния чадър на първия ред?

Какво носи тя?

За предпочитане нещо доста оскъдно, но пищно украсено. „Крещящо лъскаво“ и „кич“ за рускинята не е критика, а комплимент. За съжаление, напоследък рускините са намалили употребата на западните символи на висок обществен статус и са спрели да разнасят със себе си всичко. С изключение на големите луксозни ръчни чанти. Ще ги познаете по минималистичните чанти на Celine, които ползват на плажа с такова безгрижие, сякаш са най-новите им силиконови импланти.

Рускините обичат да показват всичко, което имат. Що се отнася до другите аксесоари, те остават неизменни от години: високи токове, къси поли. И силиконови устни.

Британките

Как изглежда тя?

Какво причинява на жените задължението да носят училищна униформа може да се види от километри при британските жени. Тъй като държат да изпъкнат сред тълпата, те се концентрират върху оригинални детайли, които да отличават иначе униформено облеченото им „аз“. На почивка, без значение дали са пияна групичка момичета в Магалуф (Майорка), тайфа тийнейджърки на Слънчев Бряг, или елитни авантюристки в Миконос – навсякъде можете да видите тяхната склонност към отличаващи ги аксесоари.

Какво носи тя?

Дори и светът да свърши, британките пак ще си носят високите токове, защото те са толкова неотделима част от същността им, колкото и лекото махване с ръка е част от маниерите на британската кралица. Без значение дали отиват в бара, в мола или на фризьор, те задължително тропат с токчетата.

Що се отнася до външния вид, изглежда британките се стремят да получат своя собствена версия на Кейт Мос – смесица от рок-кучка и плажна мацка. Поради това задължителен елемент са огромен брой вериги, както и очила със стъкла, големи колкото колелата на велосипед. Но ако стремежът към „повече“ е за предпочитане при аксесоарите, към останалата част от аутфита се залага на „колкото може по-малко“.

Британките са тези, които носят най-късите поли, най-тесните топове, и най-плътно обхващащи формите дънки, които „усъвършенстват“ със свои собствени забавни малки екстри.

Французойките

Как изглежда тя?

Ако на плажния бар виждате жена, която яде грозде за обяд, но го полива с чаша розе, можете да се обзаложите, че се намирате пред французойка. За нея удоволствието и красотата не са взаимоизключващи се. Французойките обикновено изглеждат леко отегчени, но спокойни и самоуверени, дори и да са изтърпели многочасови нонстоп-задръствания по пътя си от Париж до плажа. А това е нещо, което те биха предпочели да не обсъждат в подробности.

Какво носи тя?

Хипи – сори, бохемският – шик е това, което французойката носи на плажа. Това значи ярки туники, блестящи сандали, пасващи на костюма бижута, плюс нещо на Chanel, защото френските жени приемат плажа за моден подиум. В никакъв случай французойка няма да се появи зле (не дай си боже!), но практично облечена на плажа. Тези жени ще направят всичко по силите си да превърнат дори и най-непредразполагащия курорт в нещо като мини-Сен Тропе.

Българката

Как изглежда тя?

Българките обожават плътния тен, поради това ако видите някой, който се е изтипосал в 12 часа на обед на плажа без чадър – бъдете сигурни, че това е българката. Слънчевите очила и оскъдните бански са част от допълнението. Жаждата да се вземе всичко от живота на всяка цена, навярно е принудило тази дама да остане по монокини, без да се притеснява, че някой я зяпа. Към невероятната страст за повече слънчеви лъчи, добавете и неизменната цигара в едната ръка и капучино или бира (още на обед) в другата. При споменатата комбинация от вредни навици можете да бъдете 100% уверени, че имате работа с нашенка.

Какво носи тя?

Българската носи относително малко аксесоари, но под жаркото слънце задължително е с обици или пръстени. Плажната й чанта е непретенциозна, джапанките й обичайно са евтини. За сметка на това телефонът е последен модел и не се сваля от ухото, увеличавайки общата температура около главата на споменатата дама на около 100 градуса по Целзии. Към това добавете и истинското пренебрежение на българките към шапките и ще получите ясна представа за високата устойчивост на балканския ген.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта