вторник, 22 август 2017 г.

Северна Корея показа пропагандно видео за заплахата от изстрелване на ракети близо до американската територия на Гуам, предупреждавайки САЩ за "безпощадно отмъщение" заради пренебрегването на предупрежденията на Пхенян за ежегодните военни тренировки с Южна Корея, пише британският в. "Телеграф".

 На почти 4-минутното видео се виждат снимки на Доналд Тръмп, гледащ гробище, изпълнено с кръстове, и заместник-председател Майк Пенс, обгърнат от пламъци. "Американците трябва да живеят с широко отворени очи и уши, които ще бъдат измъчвани денем и нощем от ракетите Hwasong-12, без да знаят кога те ще бъдат изстреляни", гласи надписът Йонхап.
ВИДЕО:


 "Ние просто пожелаваме на политиците в САЩ сериозно да помислят два пъти", казва още един надпис, показващ снимка на секретаря на отбраната на САЩ Джеймс Матис. "Времето не е на страната на САЩ." С тренировките, които продължават във вторник, Северна Корея вдигна реторика, заявявайки, че ще бъде погрешно решение от страна на САЩ да мислят, че Пхенян ще "седи спокойно без да прави нищо", заяви държавната централна агенция "Централна", цитирайки неидентифициран военен говорител. Продължаващите тренировки и посещения на американски военни представители в Южна Корея създават обстоятелствата за "подигравателна война" на Корейския полуостров, каза ККНА. Коментарите са с по-воинствен тон, след като нападките между САЩ и Северна Корея се понижиха.

Източник:blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта