четвъртък, 14 септември 2017 г.

На 5 септември 2017 г. в небето над Невада е станала авиокатастрофа - рухнал е военен самолет, пилотиран от подполковника от американските ВВС Ерик Шулц (Eric Schultz). Повече от седмица командването на ВВС на САЩ не само не дава никакви подробности, но даже отказва да посочи типа на самолета, съобщава авторитетното издание Aviation Week. 

Според специализирания сайт, американецът може да е пилотирал руски изтребител Су-27 или многоцелевия изтребител Су-30.  Американските военни проявяват изключително внимание към военната техника на вероятните противници и постоянно търсят начини да се сдобият с няколко екземпляра руски самолети, за да получат пряка информация за реалните им възможности от летците-изпитатели.

Съдейки по оскъдната информация, над полигона Nevada Test and Training Range в щата Невада, действително е станала не съвсем обикновена катастрофа. Източници на Aviation Week съобщават, че Ерик Шулц е бил командир на ескадрила от ВВС, която тества и оценява чуждестранните самолети.

Известно е, че тези подразделения експлоатират различни изтребители руско производство, включително МиГ-29 и няколко самолети Су. През януари м.г. например, изтребител Су-27 е бил забелязан по време на полет над полигона в Невада. Възможно е самолетът, който се е разбил сега, да е новата машина - двуместен многоцелеви изтребител от поколение 4+ Су-30. Няколко такива самолети са били продадени от Русия на Индонезия, откъдето са могли и да попаднат в САЩ.

Източник и превод:Blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта