сряда, 4 октомври 2017 г.


Джейди е сладък 4-годишен лабрадор с уникална способност всеки ден да спасява малкия си собственик – Лука, на 7 години. Начинът, по който го прави, е абсолютно впечатляващ.

Една нощ Джейди се стряска и започва да оглежда какво се случва, той забелязва, че малкият Лука е заспал много дълбоко и е в смъртна опасност. Веднага отива при майката и бащата, които спят в съседната стая, и започва да скача по леглото, да лае много силно и разтревожено.

Оказва се, че Лука страда от диабет и неговото ниво на кръвна захар е твърде ниско, затова момчето има апарат, който непрекъснато мери нивото ?, но факт е, че неговото куче действа по-бързо от устройството.

Лабрадорът е много по-чувствителен на химичните промени и дава навременни предупреждения на родителите на детето. Той от мъничък е обучен да спасява човешки животи.

Ако Джейди „надуши“ опасност, носи цветни пръчици, това е сигнал, че нещо не е наред. Ако кръвната захар на детето е висока, кучето подава лапа, ако е прекалено ниска, той започва да се въргаля по земята.

Освен че кучето е в голяма помощ на семейството, той е и верен приятел и любим член. Получава множество лакомства и внимание.
Много хора по света страдат от диабет! Те не са различни от нас, те имат нужда от приятели и подкрепа!

Източник:pik.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта