неделя, 7 януари 2018 г.

През лятото на 2000 г., Вълчи дол бе потресен от ужасна трагедия, причинена от едно от най-зверските престъпления в българската история. Чистачка на училището в града намира труповете на три момичета, когато застъпва на смяна. Ужасната драма се разиграва на 11 юли преди 14 години. 13-годишната Анастасия Василева, 15-годишната Ралица Колева и 17-годишната Галина Иванова стават жертва на обезумял от ревност циганин.
 Само на 50 километра от Варна се случва несподелена любов между убиец и непълнолетно момиче. 23-годишният потомствен Георги Ангелов решава да си отмъсти на Галина заради нараненото си сърце. В деня на клането Анастастия празнувала рождения си ден. Георги и Галина били гаджета от няколко години, но изведнъж на младежа нещо му прещракало и започнал да следи изкъсо благоверната си. Поведението му подразнило момичето и то решило да страни от сприхавия си любовник. Не след дълго започнали скандали помежду им и отношенията им се влошили. Това отчаяло до безкраен предел Георги. Младият мъж се уволнил от казармата и разбрал, че Галина иска да се разделят.
 Момичето му изтърсило новината близо половин година преди да изгуби живота си. Тогава Георги губи разсъдък и започва да вдига луди скандали пред дома на девойката. Крещял й, че си иска подаръците, които й правил по време на връзката им и няколко пъти се опитал да нахлуе в дома й с взлом. Ден преди да бъде заклана, Галина връща блуза и маша за коса на Георги. Пратила колета по братовчед си Веселин Йорданов.

Докато никой не подозира какво става в главата на Георги, той спокойно започва да си избира ножа за деянието от колекцията на баща си. Ножовете се използвали от семейството за клане и разфасоване на животни в селото. Това се случва във вечерта на 10 юли 2000 г.
Георги хваща един нож, надява ръкавици и започва да дебне жертвата си край училищния двор. Смятал, че преди да стигне до кръвопролитие ще успее да я убеди да се съберат отново. Около 22 часа я видял заедно с другите две момичета да се прибират у дома след гостуване на друга своя приятелка. Тогава Георги се появява и й кресва да отиде да говори с него. Тя се подчинява от уплаха. След няколко минути му повишава тон, че събирането им е невъзможно. Тогава той я дръпва рязко и й прерязва гърлото. Тийнейджърката умира на място. Според експертизата, направена по-късно излиза, че е била почти обезглавена.

За да разбере какво се е случило, най-малкото от момичетата се приближава към местопрестъплението. В този момент изскача Георги и започва да я ръга в областта на гърба, врата и устата. През това време към мястото на разфасоването на трупове се приближава и Ралица. Тя с ужас вижда какво се е случило и побягва. Георги обаче я настига и я убива. Малко след убийството той хвърля окървавените си дрехи в ниви наоколо и отива да играе карти с приятелите си, за да си има желязно алиби, в случай, че полицията стигне до него. Криминалистите започват да го подозират още часове след разкриването на престъплението. Намират и следи от обувките му около труповете и пред дома му. На едната обувка е имало и следи от кръв. Малко по-късно намират заровения му анцуг в една от нивите. По време на съдебния процес Георги пледира „невинен“ и се държи съвсем хладнокръвно. Заявил на прокурорите, че някой се е опитал да го натопи. Съдът слага подслушвателно устройство в килията му. Така успява да се добере до доказателства от първоизточника на убийството. На 12 юли 2000 г. той признава пред служебния си адвокат, че ги е убил, за да е сигурен, че някоя няма да го изпее.
 Днес Георги излежава доживотна присъда и е принуден от магистратите да изплати кръвнина на близките на убитите момичета в размер на 160 000 лева. Публично обаче продължава да отрича вината си. Намира се в самостоятелна килия в затвора в Белене. Изолиран е от други затворници, защото непрекъснато създавал проблеми и конфликти.

Снимка: www.segabg.com
Източник: dobrich24.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта