вторник, 20 март 2018 г.

Полицаи и чиновници от пътната агенция ще стоят до отворилите се в края на зимата дупки по пътищата и ще помагат на шофьорите да преминават безопасно, докато дупките бъдат запълнени. Тази задача е поставил днес премиерът Бойко Борисов на МВР и Министерството на регионалното развитие във връзка с прогнозираното отваряне на много дупки заради резките смени на температурите, пише Дарик нюз. Министрите са били повикани на оперативно заседание, на което да бъдат обсъдени мерки за борбата с битовата престъпност и безопасното предвижване по пътищата, става ясно от публикуваната стенограма. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е бил натоварен и със самостоятелна задача - до месец всяко населено място да има видеонаблюдениеили денонощна връзка с полицай.

Автомагистрали, скоростни и автомобилни пътища трябва да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат сложени екипи от полицията и пътната агенция, които по график да дежурят и да предупреждават шофьорите за тази опасност. Така изглежда задачата, поставена от премиера Борисов на министрите Валентин Радев и Николай Нанков.

Според стратегията на Борисов отвори ли се една дупка, трябва да бъде потърсен кметът, служителите на пътната агенция да бъдат изкарани навън със светлоотразителни жилетки, а полицията, ако трябва, да поеме контрола и да стоят до дупките, докато не се запълнят.

В процедурата ще участват и областните управители, като говорят със съответния кмет и направят график за дежурствата. По думите на премиера на някои места дупките са като ями, и ако завали дъжд, няма да се виждат добре и има опасност човек да се пребие. Според него държавата има и сила, и мощности, но е нужна и воля, не само да регистрира хорското нещастие.

Борисов припомня, че държавната администрация наброява около 200 хиляди души и ако трябва, всички те ще бъдат изкарани навън, да стоят до дупките, докато не бъдат поправени. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът, обобщава премиерът.

*В статията е използвана илюстративна снимка от интеренет

Източник:www.marica.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта