събота, 4 януари 2020 г.Той  го паркира на улицата ,точно пред своето имение. Тони Бъзби, който е адвокат, имотен собственик и ветеран от военноморските сили, разказва пред Fox News, че купил танка, на име “Шайен”, от предишния му собственик във Франция през 2016 г. Местната жилищна асоциация обаче има проблем с бронираната придобивка  на Бъзби, на стойност 600 000 долара, но той няма намерение да отстъпва.

“Отне ми година, за да го транспортирам дотук, но в момента танкът се намира на булевард Ривър Оукс,” казва той пред KHOU. “Този конкретен танк е спуснат в Нормандия. Той участва в освобождението на Париж и в крайна сметка стига чак до Берлин. В него има много история",сподели милионерът.

От Комитета на собствениците на имоти в Ривър Оукс обаче не са съгласни, че всичката тази история трябва да бъде в техния квартал. Бъзби е получил писмо с оплакване, според което е извършил нарушения на законна за движение по пътищата и безопасността, на което адвокатът отговаря по следния начин: “Могат да му издадат фиш за неправилно паркиране или да се опитат да го преместят, но истината е, че докато аз не реша, танкът няма да ходи никъде.” Според Popular Mechanics, танкът на 51-годишният милионер е принадлежал на Втора бронирана дивизия на американската армия. Оръжията на тежащия 33-тона танк вече не работят.

Технически Бъзби не нарушавал никакви закони с паркирането на танка пред дома си. През октомври 2017 г., година след като го купува, от местната асоциация на собственици на имоти получават това, на което се надявали. Бъзби мести “Шайен” в своето ранчо като казва, че искал да го кара и да минава с него през разни неща като стари автомобили. През ноември 2018 г. е отворена нова глава в сагата с танка. Бъзби решава да го дари на тексаската фондация A&M. Той също така се кандидатира за кмет на Хюстън и дори успява да стигне до балотаж на изборите през 2019 г., където губи.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта