неделя, 11 юни 2017 г.

Учени от БАН и медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е изключително полезна за здравето.
Българската напитка, която има десетки хиляди почитатели, съдържала редица полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве,пише сайтът novinite.eu

1.Ракията се оказва особено полезна за метаболизма.

Съставките на напитката забързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки.

Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло.

2. Ракията бори изключително успешно бронхити и простудни заболявания.

За лечение на бронхит, можете да си направите лесно вкъщи уникална настойка, която се състои от 1/2 л ракия, 10 счукани зърна карамфил, 10 гр. стрита медицинска дъвка, 5 гр. нишадър и 5 гр. боров терпентин.

Всички тези съставки се смесват изключително добре и оставяте да престои 10 дни на тъмно и хладно място. След като мине този период, сместа се прецежда и се приема по 1 с.л. всеки ден, около 30 минути преди храненията.

При простудни заболявания, по-възрастните от вас сигурно помнят как нашите баби и дядовци са си правели домашни лекове за разтривки. В около 200 мл ракия се разтварят 2 аспирина.

С така направената смес се обтрива цялото тяло, като предварително се разтрива с вълнен парцал за сгряване. В някои региони на страната вместо аспирините са разтваря в ракията 30 гр. сух камфор. След като се направи разтривката, пациентът трябва обезателно да легне и да бъде завит с вълнени одеяла, за да може да се изпоти.

3. Ракията в помощ при киселини в стомаха

Това е заболяване, от което страда огромна част от българския народ, тъй като ние не се храним правилно и здравословно.

Набързо изядените вредни храни като чипсове, снаксове, вафли буквално съсипват стомаха ни и затова се получават киселини. За да се справите с този проблем е нужно просто да накиснете за 10 дни около 150 гр. черни боровинки в около 1/2 л ракия.

След това, при нужда, можете да изпивате по около 30 мл. на гладно.

4. Ракията е изключително добър помощник в борбата с язвата

За нейното лечение се приготвя отвара от 4 с.л. цвят от звъниче или жълт кантарион, които се накисват в 1 литър ракия.

След 7 дена отварата се прецежда и се приема по 30 мл на гладно, преди всяко хранене.

5. Ракията е в битката със ставните заболявания, шиповете и артритните болки

При шипове и артрит се прави настойка от листа от растението репей, които се киснат във възможно по-силна ракия. След това болните места се намазват обилно със свинска мас, за да не изгори кожата и след това се налага с листата. Накрая се слага найлон и се връзва с шал от естествена вълна.


Друга идея за борба със ставните заболявания е приготвянето на компреси от накиснати кестени в ракия.

За целта е необходимо да вземете бутилка с широко гърло и вместимост от 1 л.

След това напълвате съда с кестени – начукани или нарязани, и напълвате до горе с ракия.

Оставяте да престои 1 месец. После можете да налагате с тази настойка болните стави с компрес.

6. Ракията помага много и в борбата с коварното заболяване подагра

За целта се прави разтвор от 1/2 л ракия, в която се разтварят 10 гр. зърна карамфил.

След като се разтворят добре съставките, всяка вечер, преди лягане, трябва да си правите компреси на болното място.

7. Ракията в битка със зъбобола и с пародонтита

Старите хора ни съветват при болки в зъбите или във венците да се жабурим с ракия.

Тази изключителна алкохолна напитка помага при дезинфекция на устната кухина, подобрява дъха и лекува началните стадии на пародонтит.

8. Ракията е безценен съюзник при лечение на безплодие

Тук трябва да приготвите разтвор от 0,300 мл ракия, 0,300 мл зехтин, 0,300 кг захар, 10 гр. от счукани зрънца карамфил, 10 гр. черен пипер, 10 гр. канела.

Всички тези съставки се смесват много добре и след това започва прием и от двамата партньори, по една лъжица всяка вечер, преди лягане.

Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумация от 100 грама дневно. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на следващия ден не консумирате от напитката. Не прекалявайте, защото в този случай вместо да се радвате на благоприятно действие, може да си докарате неприятности.
Снимка:Ракия.бг
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

1 коментар:

  1. -ВЪЗМОЖНО Е,на Времето и БЕЗ...ФАРМАХИМ са се Лекували - С НАРОДНА МЕДИЦИНА,Иначе...Нямаше, да Ни Има ! Аз лично Пийвам ЗА СПОРТНИ Цели И НИКОГА-Сам,затова и на ...68 лазарника ОЩЕ НЕ СЪМ СЕ РАЗБОЛЯВАЛ,БЕ !!

    ОтговорИзтриване

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта