вторник, 4 юли 2017 г.

1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.

2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза - единствената естествена съставка - слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.

3.Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате - ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове - ще си навредите по-малко.

4. Бяла захар/изкуствени подсладители  – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!

5. Чипс/пържени картофи  – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. - 550 кал. Изборът е ваш!

6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина - луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание - така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.

7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин - хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава - маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).

Друго - изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това - вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.

8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко "полезни" вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага - това са същите тези хидрогенирани растителни масла.

9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.

10. Кетчуп - съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място - просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен - оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни. - Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно - готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.

12. Бързи закуски - тук няма какво толкова да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC'Donalds - една огрома калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.

13. Разтворими напитки: 
На първо място степчета.
На второ - всички бульони.
На трето - разтворими чайове, пудинги, кремчета  и напитки.
Съдържание: 100% изкуствени съставки.

14. Пушени меса/риба/колбаси - изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини - същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!

15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Изключително много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.

Източник:matini-slim
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта