четвъртък, 18 януари 2018 г.

„В X клас се учи цялата история на България – от неолита до Бойко Борисов, доколко е възможно да се изучи цялата? И следвоенният период е представен като най-черният в нея”.
Това заяви в ефира на БТВ професорът по история Искра Баева.
„Това е отклонение от нормалното развитие на държавата – оценява се както фашизма и национал-социализма”, каза пък доц. Лъчезар Стоянов, който е бил част от групата за подобряване на учебната програма.
„Кои са тези, които са подобрявали програмата, а не други”, попита проф. Баева, тъй като в Софийския университет били информирани за това при последно заседание на комисията.

„Не трябва ли да се обясни защо се е случил този период? Напълно е избегнато цялото социално- икономическо развитие. Следващият период – на прехода, е описан в положителни краски. Нима в съвремието ни няма негативи?”, попита още тя. По думите комунистическия период е представен по-лошо дори от османското владичество, където имало положителни неща.

„Има закон от 2000 г., който определя комунистическия режим като престъпен. Има и международна резолюция, в която се казва, че трите тоталитарни идеологии и практики – комунизъм, фашизъм и национал-социализъм, трябва да бъдат обяснявани и преподавани по еднакъв начин”, каза доц. Стоянов.

С какво право доц. Лъчезар Стоянов ще лъже така за периода от 1944 до 1989 г.? Защо се позволява на такива измислени и слугинажни историци да промиват мозъците на децата? Кои са останалите продажници, които са натворили тези глупости? И дали щяха да са това, което са, ако не беше комунизма?

 www.news-bulgaria.info
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта