неделя, 2 юли 2017 г.

Мексиканските власти заявиха, че 17 въоръжени мъже са убити при сблъсък със силите за сигурност на страната в щата Синалоа, предава "Ню Йорк Таймс". При престрелката петима полицаи са ранени.


Сблъсъкът започва, когато властите получават информация, че двама мъже са застреляни и убити пред магазин в градчето Вила Юнион, на ок. 30 км от курортния град Мазатлан.

Местната полиция засича конвой от въоръжени мъже на път близо до Вила Юнион. Въоръжените мъже са открили огън по полицаите, съобщи заместник-министърът по обществената безопасност на Синалоа Кристобал Кастанеда Камарило.

Местните полицаи са подали сигнал за помощ към щатската полиция и части на армията. При сражението армията и полицията надделяват, а въоръжените криминални елементи са убити.По всяка вероятност убитите са представители на някои от криминалните картели, с които мексиканското правителство води война, пише Пик.

Щатът Синалоа е честа арена на сражения и сблъсъци между армията и полицията от една страна, и бойци на картелите от друга.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта