неделя, 2 юли 2017 г.

Гювеч за вечеря от останалите от обяд кюфтета сервират родни хотели по морето, които предлагат услугата ол инклузив. Основният принцип е нищо да не се изхвърля, споделят работещи в кухните по Южното Черноморие, твърди "Телеграф". 

Така неизядените салати се превръщат в миш-маш на обяд, Кус-кусът за закуска се използва вместо ориз с пълнени чушки. В баките с крем супи са претворени всички остатъци от картофи, боб и каквото там има под ръка. Набляга се предимно на картофите и тестените влюда, които имитират разнообразен асортимент,пише сайтът blitz.bg

Картофените шедьоври извират отвсякъде - пържени картофки, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението - пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи, запечени с яйца.  Българските хотели предлагат и нечувани никъде по света гозби. Готвачите забъркват каквото имат под ръка и така от тенджерите им излизат невероятни комбинации като ориз с картофи или бял боб с картофи. За разкош се добавят и парченца карначета, но само ако са останали от закуската.

Готвачи разказват за истински ужасии в кухните на луксозни хотели. "Нищо не се хвърля, има си правило, че всичко останало се готви още два пъти. Преди години работех в хотел, чийто собственик ни караше да измиваме мръвките от яхнията и да ги готвим отново. И ако не успеем да приготвим ново ястие, ни глобяваше. Глоби имаше и за изхвърлената храна, която няма начин повече да сготвим, защото се е развалила. Чувал съм колеги, че в някои по-мизерни хотели ги карали да мият остатъците от чиниите, от които туристите са яли.

Но не знам дали е истина, защото лично аз такова нещо не съм вижда", твърди готвач с дълъг стаж по родните курорти. В бранша на кулинарите се носи мълвата, че отскоро хотелиерите са измислили нов начин да пестят от храна. Тарикатите издавали депеша да се готви недопечено и безвкусно, без сол и подправки, така че и най-ящните и непретенциозни туристи да не могат да ядат гозбите им. Други хотелиери пък прилагат невероятни селски хитрини, за да пестят не само от храната, но и от кафето. Ободрителната сутрешна напитка официално е включена в така наречения ол инклузив, но на практика туристите са принудени да си я плащат. Номерът е, че кафето е достъпно само в определени часове - от 12:00 до 15:00 и след 22:00 часа вечерта! Точно тогава обаче на никого не му се пие кафе, затова и безплатната уж напитка си остава спестена. Кафето се харчи най-вече сутрин и след обедната почивка.

Точно тогава обаче ол инклузивът случайно не го предлага. В същото време всички барчета от ранни зори предлагат всевъзможни алкохолни коктейли. В 22:00 часа раздаването приключва, а на човек му се допива. Никой не го спира, само че коктейлите вече са срещу заплащане. Кошмарът с ол инклузива продължава и по Северното Черноморие. "В 5-звездния хотел, в който бяхме отседнали край Варна с нагласата да си прекараме добре почивката, бяхме тотално разочаровани", коментира семейна двойка гости, възползвали се от офертите за ранното море. "Всеки ресторант в комплекса предлагаше едно или най-много две предястия, едно основно и един десерт. Всичко друго се поръчваше на място и се заплащаше отделно. Така разбрахме, че не бива да се опитваме да правим разлика между нашенски 5 звезди и ведомствена почивна станция от соцвремената", разказват препатилите туристи.

Източник:БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта