петък, 15 септември 2017 г.

633 места (близо 13%) за първокурсници по държавна поръчка в Софийския университет "Св. Кл. Охридски" остават незаети след окончателното класиране. Тази година Алма матер набира 4916 студенти, пише факти.бг. Празни са и половината места за прием на платени бакалаври и магистри. От общо 695 места незаети са 348 бройки. 

Прави впечатление, че тази година най-престижният ни университет не е успял да запълни държавната поръчка дори в специалности, в които традиционно има наплив като филологиите например. Затова Алма матер обяви допълнителен прием. Могат да кандидатстват участвали в класиранията, но неприети за студенти, както и хора, които не са участвали в приемната кампания, но отговарят на условията, предаде Стандарт нюз.

Те трябва да се регистрират между 11 и 15 септември, като документи се приемат в сектор "Прием на студенти" в Ректората. Подават се заявление по образец, копие от дипломата за средно образование. Плаща се такса 30 лева и към комплекта се включва и квитанцията. Необходима е и служебна бележка с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище това лято.

Източник: Blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта