сряда, 22 ноември 2017 г.

Онкоболна жена преживяла истински шок, след като за шест дни седем болници отказали да я приемат, за да й извършат кръвопреливане.
Нявсякъде отказвали с различни мотиви, съобщи Нова телевизия.
Жената страдала от рак на шийката на матката. Оперирала се в Турция успешно.

Преди време се появили обаче разсейки. Затова трябвало да й се направи спешно кръвопреливане.

„Като видяхме, че не искат да ни обърнат внимание, се обадихме в Турция, където я лекуваха. И линейка пристигна от там много бързо. Сега жена ми се лекува там“, каза съпругът й.

„Шокиращо е да се оказва лекарска помощ“. Това заяви пред Нова ТВ д-р Стойчо Кацаров по повод фаталните случаи заради отказ от лекарска помощ.
„Във всички случаи са замесени десетки медици, но случаите не спират. Това е катастрофална ситуация. Дължи се на икономически и организационни провали в здравеопазването. подобни случаи за хоспитализиране се заплащат с 9 лева от държавата, които отиват в болниците, които са потънали в дългове. Те не приемат хора в тежко състояние по същите причини. В модерните държави лекарите не стоят на предната седалки, а работят с пациентите“, коментира д-р Кацаров.
„Хората съобщиха на медиите за подобни случаи, които според мен ги има, но не се казват. Уволниха екип в „Пирогов“, но проблемите не са решени, а се замитат“, каза още лекарят.

„В основата на катастрофалната ситуация да не можеш да получиш медицинска помощ в центъра на столицата са икономически и организационни причини. Разходите за прегледите са много повече, отколкото ще получат самите болници. И тогава персоналът няма да получи заплати. Болницата няма механизъм, по който да реши кръвопреливане. Миналата година имаше онкоболна жена. Нито една болница не поиска да й извърши кръвопреливане. Подобен на този случай“, поясни д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Източник Епицентър.бг
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

Архив на сайта